top of page

Vill du bli cirkusartist? Välkommen till oss!

Du får prova på olika cirkuskonster under lekfulla former. 

 

Nybörjargrupperna är öppna för nybörjare 6-10 år. Alla som vill kan vara med i cirkusen! Vi har inga förkunskapskrav på blivande artister.

Dessutom har vi vår funkiscirkus för barn med funktionsnedsättningar och en familjecirkus för barn mellan 4 och 6 år. 

Var:  Cirkuslokalen, Ingelstagatan 1

Nya medlemmar startar på hösten och lär sig grunderna under terminen. På våren startar nummerträningen och då tar vi inte in nya artister. En lämplig ålder att börja i är från 6 år, men självklart är äldre barn också välkomna.

Ett medlemskap i cirkusen sträcker sig från höst till höst, verksamhetsåret är 1/9 till 31/8. Medlemsavgiften betalas vid höstterminens start. Terminsavgifter betalas inför varje höst- respektive vår. Inbetalningskort cirkuleras via hemsida/mejl. Som nybörjare får man prova på tre gånger innan medlems- och terminsavgiften måste betalas. Observera att obetald medlemsavgift innebär att ditt barn är oförsäkrat.

Medlemsavgift: 500 kr per familj och år.

Terminsavgift: 1300 kr per termin, om du tränar 1 gång i veckan. 1500 kr per termin, om du tränar 2 gånger eller fler i vecka. 

Familjecirkus: 1750 kr per termin för ett barn och en vuxen. 

Funkiscirkus

Cirkusen har en fantastisk förmåga att skapa en positiv atmosfär där rörelseglädje, spänning och gemenskap får plats. Där självförtroendet får spira och lusten att prova nytt flödar. Utmaningar av alla slag har vi gott om. Härligt! Vi tror och hoppas att fler med olika Superkrafter vill vara med oss.

Att träna cirkus

Att påstå att cirkus är akrobatiska konster, skämtsamma sketcher och uppvisningar är egentligen en underdrift. Cirkus är mycket mer. Hos oss utvecklas barnen  fysiskt, men här odlas också självkänsla, självkännedom, gruppkänsla och kamratskap.

Alla artister behöver träna styrka och akrobatik kontinuerligt. Träning sker i vår cirkuslokal 1-2 gånger per vecka, men entusiasterna är här så ofta de kan. Varje träningspass inleds med uppvärmning och avslutas med stretching. Våra tränare består av en blandning av vuxna med professionell bakgrund och stor erfarenhet, och ungdomstränare som är aktiva i föreningen och själva har varit artister under många år. Alla tränare är utbildade och kompetens-utvecklas kontinuerligt.

 

Som nybörjare får man lära sig enkel akrobatik som att göra kullerbyttor, gå på händer och hjula. Ju längre tid man är med i cirkusen desto mer avancerade blir övningarna.

Cirkus tränas barfota i bekväma kläder. Till träningen ska artisterna vara ombytta och ha med vattenflaska. Långt hår ska vara uppsatt. Scenkläder och rekvisita ingår, d.v.s. inga kostnader tillkommer.

Eftersom våra ungdomstränare även studerar kan det dröja till ganska nära inpå terminen innan träningsschemat blir klart, efter det att skolschemana lagts. Det kan också bli förändringar i början av eller under terminen.

Vi hoppas du och din familj kommer trivas hos oss.

Intagningar

Det är mycket glädjande att vår verksamhet är så populär. Tyvärr kan det vara svårt att erbjuda plats till alla intresserade. Intresseanmälan sker via hemsidan i början av maj varje år.

 

Norrköpings ungdomscirkus strävar efter bra gruppsammansättning där artisterna trivs med varandra och håller ihop och utvecklas tillsammans. Grupperna består oftast av både pojkar och flickor i olika åldrar. Vår erfarenhet är att för att det ska fungera med denna typ av grupper och för att barnen även ska kunna vara med på föreställningarna behöver de vara minst 6 år.

Vi prioriterar urvalet enligt följande kriterier:

  1. Barn som har syskon i föreningen

  2. Barn som sökt till höstterminen tidigare men inte fått plats

  3. Barn som gått någon av våra lovcirkusskolor

  4. Övriga glada och cirkussugna barn som är 6 år eller äldre

 

Utifrån ovanstående kriterier behandlas anmälningarna i den ordning de inkommit. I sammansättningen av nybörjargrupperna eftersträvar vi också viss variation av ålder och kön vilket gör att mindre undantag till turordningen kan förekomma.

 

Under året finns möjlighet för både intagna och blivande nybörjare att vara med på cirkusskola under sport- och sommarlov. 

Frågor skickas till anmalan@nuc.nu

Norrköpings ungdomscirkus
bottom of page