top of page

MEDIA

En relativt nystartad sida där vi kommer publicera både bilder och filmer vartefter. 

NUC:aren. Vilka är egentligen de typiska cirkusmedlemarna? Hur tänker de vad tränar de och varför har de valt just cirkus? Cirkusfamiljen består av många personer där nybörjarna från ca. 6 års ålder finns till de äldre artisterna i 20års ålder. Icke att förglömma är alla föräldrar, syskon och kanske rent av de äldre föredetta artisterna.

 

NUC:aren är en tänkt filmserie som visar mångfalden bakom cirkusfamiljen och Norrköpings Ungdomscirkus.

Vi börjar med ett varmhjärtat reportage om Stina & Tove, två av cirkusens artister och tränare.  

Cirkusdrömmar, ett kort porträtt om Cirkus Brazil Jack, Norrköpings Ungdomscirkus & deras respektive eldsjälar Trolle Rhodin & Karin Melin. Cirkusdrömmar spelades in under hösten 2019 och tanken var att släppa den nu till våren 2020, när det började närma sig ny Sverigeturné för Cirkus Brazil Jack och ungdomarna på Norrköpings ungdomscirkus brukar visa upp sin årliga show för allmänheten i Norrköping. Men det är inte samma värld idag som den vi hade i höstas och såg framför oss nu till våren. Idag härjar Coronaviruset i Sverige och världen, större sammankomster av människor är förbjudna, jag hoppas verkligen att detta kommer blåsa förbi och att dom kommer kunna ha sina shower och turnéer i sommar. Men i väntan på information om det så släpps nu Cirkusdrömmar. 

Supporta gärna kontot med en prenumeration!

Norrköpings ungdomscirkus firar 40 år.
Det uppmärksammades med en interaktiv utställning för hela familjen.

Cirkusfamiljen var en färgsprakande, känslosam och interaktiv utställning. Besökarna fick följa med cirkusartisterna från de hårda passen i träningslokalen via den pirriga stunden innan entrén till kicken och pressen i rampljuset.

Utställningen skapades med hjälp av Mia Sas och en arbetsgrupp bestående av både artister och föräldrar, såväl äldre som yngre. Utställningen fanns på Norrköpings stadsmuseum fr.o.m 31/8 2019 till 5/1 2020 

bottom of page